12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Peste 44 mii țigarete cu destinația finală Dublin

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pe pista de ieşire din ţară prin punctul de trecere Aeroportul Internațional Chișinău, au fost dejucate cu succes două tentative de trecere ilegală peste frontiera de stat a 44 400 ţigarete, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

În cadrul controlului efectuat asupra pasagerilor şi bagajului cursei aeriene Chişinău – Frankfurt – Dublin, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au redirecţionat doi moldoveni pe coridorul roşu de traversare, pentru verificări suplimentare. În cadrul scanării cu aparatul de raze X-ray şi prelevării imaginilor, au fost depistate 2 200 pachete de țigări, camuflate în bagajul de cală. Valoarea produselor de tutungerie pe piaţa europeană este estimată la circa 9 mii euro.

Pentru contravenţia comisă, cetăţenii Republicii Moldova s-au ales cu câte un proces-verbal conform indicilor art. 287.al.10 – Cod Contravenţional al RM. Produsele de tutungerie au fost reținute în vederea confiscării, iar contravenienții au achitat amenzi în cuantum de 3000 lei fiecare. De menționat că pasagerii intenționau să ajungă în Dublin, Irlanda, cu valize burdușite cu țigarete, dar datorită promptitudinii și profesionalismului angajaților instituțiilor de frontieră valizele cu marfă au fost identificate și bărbații nu au decolat.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img