Partidul Liberal scoate Moldova din capcana întinsă de Kremlin

ghimpu

Partidul lui Ghimpu a decis sa faca alianta cu oricine sustine parcursul european, fie el si razvratit, doar sa nu fie anuntate alegerile anticipate.

Ce a stat la baza decizie PL?

1. Stim ca Igor Dodon viseaza data anticipatelor si cu ochii deschisi. Socialistii au anuntat de cateva saptamani adunarea si formarea echipelor electorale in teritoriu. S-au inarmat pana in dinti cu ziare si calendare, iar acum umbla prin sate si promoveaza din nou Muma Rusia;

2. Filat, dupa ce a jefuit BEM, a creat Platforma DA, apoi au pus umarul, alaturi de Topi, la formarea Partidului DA, o alta structura supusa din cap pana’n picioare grupurilor mafiote si rusesti. Scopul lor este scindarea dreptei, dupa care sa promoveze chipurile o formatiune nou, din care sa faca parte tot acele fete. Lista lui Sturza, pentru Guvern, a demonstrat acest fapt. Nu mai incape indoiala ca Filat dorea sa rastoarne situatia in speranta ca, in urma unor anticipate, va putea sa puna mana pe putere purtand alta pelerina;

3. Rusia sta cu ochii pe noi si cu pistoalele pregatite. Ei sunt aproape. Au curerit Crimeea, au Transnistria, asa ca a mai ramas un pas pana la Chisinau. Presa din Romania trateaza expasiunea Rusiei ca pe ceva serios, pe cand presa noastra se ocupa de cafeneaua “La Soacra” si de pitipoanca de Dorobanti. Se pare ca PL a inceput sa gandeasca mult mai larg, in special la amenintarile venite din afara;

4. Ghimpu include in gașcă si pe cei 14 impotrivnici. Fostii comunisti se pot cai de dragul Moldovei, iar ca urmare vor sustine un Guvern format in urma negocierilor dintre PD-PL si PPEM. Votul lor va salva Moldova de anticipate, exact cum voturile socialistilor ne-au salvat atunci cand a fost ales Timofti;

5. Ghimpu a anuntat ca nu vrea sa-l aduca pe Putin la Chisinau, iar asta inseamna instaurarea unui Guvern, nu alegeri in favoarea Kremlinului.

Ce castiga Moldova?

Decizia PL nu este in dauna cuiva. Pana si cel mai radical electorat de dreapta va intelege ca este una “mudraia”. Liberalii au avut de ales intre Kremlin si UE, asa ca au ales UE, chiar daca vor avea pentru asta cateva bube in cap. Pe Facebook deja a inceput valul despre tradare, un proces obisnuit deja.

Si de aceasta data, cat nu ar fi de straniu, Partidul Liberal scoate Moldova din capcana intinsa de Kremlin. Ghimpu are 9%, pe care nu le fura nimeni, insa a inteles ca dreapta este prea rupta ca sa mai poata invinge fortele obscure in cazul anticipatelor. Anuntul, de a sustine un candidat propus de PD, inseamna de fapt si anularea alegerilor organizate inainte de termen.

Totodata, hotararea liberalilor va acorda timp suficient si partidelor de dreapta sa se consolideze. PLDM, fara Filat, va prinde la puteri in afara guvernarii, iar peste trei ani poate reveni alaturi de colegi. PL tot a fost in afara guvernarii un timp, scos de PLDM, si nu a murit. Nu va muri nici PLDM, daca vor intelege ca trebuie sa stranga randurile.

Sa tineti minte bine ce a decis PL. Peste ani o sa-i spuneti un mare “Multumesc” lui Ghimpu Mihail. Eu pot spune ca strategia lui este cu bataie lunga, chiar daca uneori mai obisnuiesc sa-l critic.

sursa: gandrabur.net

You may also like

Comments are closed.

By