Ion, Păpușaru’ lui Timofti a ajuns candidat

paduraru9

Nicolae Timofti a înaintat la funcția de prim-ministru un candidat cu o reputație dubioasă. Acest lucru este atestat de scandalurile de corupție în care a fost implicat, lucru despre care a scris presa. Presa a mai scris și despre apartenența lui Păduraru la Clanul Lucinschi – clan pe care l-a descris ca pe o mafie politică ce guvernează Republica Moldova de la Independență și până acum.

Numele lui Ion Păduraru apare în scandalul mitei de 500.000 de dolari pe care Ilan Shor a plătit-o prin intermediul lui Vlad Filat interpusului LeBridge Ion Păduraru, care era atunci avocatul companiei.

Informația o putem regăsi în autodenunțul primarului de Orhei, Ilan Șor.

Potrivit mărturiilor lui Ilan Shor, întreprinderea Dufremall urma să piardă procesul cu LeBridge, întrucât acesta ar fi fost influențat de însuși premierul de atunci, Vlad Filat, ca urmare a presiunilor venite din partea LeBridge. Intermediarul dintre Filat și LeBridge ar fi fost actualul consilier prezidențial Ion Păduraru, pe atunci avocat al companiei LeBridge.

„Analizând situația, Shor l-a sunat pe Filat și au stabilit o întâlnire la domiciliul acestuia. În urma discuției, pe care Shor o califică drept „productivă”, cazul LeBridge și Dufremall a fost soluționat în favoarea ultimilor. Pentru aceasta, Vlad Filat ar fi pretins 500 de mii de dolari, bani care, potrivit lui Shor, i-au fost transmiși cash chiar de el în biroul din Casa Guvernului”, se menționează în procesul-verbal al audierii lui Ilan Shor.

Nu e de mirare că Filat și Păduraru s-ar fi înțeles atît de ușor la transmiterea unei mite, ori ambii fac parte din Clanul Lucinschi. Cei doi au activat chiar în cadrul aceluiași guvern – Guvernul Ion Sturza.

Potrivit surselor Today.MD, anume Ion Păduraru a stat în spatele mai multor decizii luate de Președinție, el fiind omul prin care clanul controlează președintele, mai ales că Păduraru și Timofti se cunosc de foarte mult timp.

Anume din această cauză Păduraru a fost numit în funcția de consilier principal al președintelui Nicolae Timofti.

Pe parcursul ultimelor luni, președinția a fost acuzată de nenumărate ori că nu ar face nimic altceva decât să promoveze interesele PLDM – partid al cărui lider, Vlad Filat, se află acum în Penitenciarul 13, având calitatea de inculpat într-un dosar de corupție.

Jurnalistul și activistul civic Oleg Brega a filmat casa lui Ion Păduraru, care s-a dovedit a fi un adevărat palat. Întrebat din ce bani și-ar fi construit sau cumpărat această casă, Păduraru nu a putut răspunde, declarând că o are de mai mult timp.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By