Păduraru – omul cu care Filat stă la sfat

images-cms-image-000017790 (1)

Presa a scris mai multe articole despre legătura dintre Ion Păduraru și Clanul Lucinschi, din care face parte și Vlad Filat, Anatol Arapu, Victor Țopa și alții. O dovadă în plus al acestui lucru este evenimentul de acum un an, când Deschide.md a publicat un articol despre întâlnirea ”de taină” a lui Vlad Filat, consilierii acestuia și ”sfetnicii” lui Nicolae Timofti, printre care și candidatul desemnat de șeful statului la funcția de premier, Ion Păduraru.

”În pragul mult-așteptatei vizite la Chișinău a președintelui României, Klaus Ioahnnis, Vlad Filat s-a întâlnit la ”sfat de taină” cu consilierii acestuia și cu ”sfetnicii” lui Nicolae Timofti. Rendez-vous-ul a avut loc aseară (n.r. 23 februarie 2015) într-un local din centrul capitalei…  Atmosfera părea a fi destul de degajată. Cei prezenți s-au delectat cu mai multe soiuri de vin propuse de meniul restaurantului. Au râs în hohote, iar unii s-au luat la braț, șoptindu-și secrete. 

Întrebați de reporterul Deschide.MD cu ce ocazie și-au dat întâlnire într-un asemenea format, oficialii au dat-o pe amabilități ușoare prin care au evitat răspunsul… Doar Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al lui Nicolae Timofti a încercat să ne convingă că la ora respectivă nicidecum nu se discuta vizita președintelui român. Ulterior, într-o conversație telefonică același Vlad Țurcanu a declarat pentru Deschide”că era de fapt o întâlnire privată la care au fost abordate subiecte de serviciu, iar asemenea evenimente intră în atribuțiile dânsului”.

Revenind la întâlnirea din local, într-un amestesc de replici completate reciproc, Ion Păduraru, un alt consilier al președintelui Timofti, împreună cu Vlad Filat au ținut să sublinieze prezența în cercul respectiv al fostului premier român, actualmente consilier personal al lui Klaus Ioahnnis, Mihai Răzvan Ungureanu”. 

 

You may also like

Comments are closed.

By