Ouăle ieftine ale lui Timofti și merele pădurețe sau De ce a vrut alegeri anticipate

timofti paduraru.jpg0

S-au ieftinit ouăle. Astăzi a apărut această știre. Gurile rele spun că e din cauza surplusului de ouă apărut pe piață după ce Timofti ar fi demonstrat că le are. Și pentru că nu i le cumpără nimeni, s-au ieftinit toate. Nu i le cumpără pentru că totuși nu-s ale lui. I le-a împrumutat clanul. Știți, are clanul niște ouă de rezervă pe care le împrumută de fiecare dată cui trebuie.

Le-a purtat chiar și Filat. La 13.13.13. Ce-i drept le-a purtat puțin. Acum nu le mai are. Clanul i le-a împrumutat lui Timofti, după ce au văzut că Maiei Sandu nu i se prea potrivesc și chiar ar putea pleca de la ei cu tot cu ele… În fine… Le va lăsa și el, dar deocamdată mai avea nevoie de ele. Și el și clanul. Practic din același motiv – alegerile anticipate.

Candidatul lui la funcția de premier, Ion PADADURU (Vorba NTV-ului pe care l-a pierdut Natașa lui Chiril) are un singur scop – să hrănească cu mere pădurețe majoritatea parlamentară care vrea guvern. Clanul vrea Anticipate. Purtătorul de ouă împrumutate – la fel. Clanul pentru a-și urca sus țâncii sugaci ai țîței lucinchiste – Năstași Țopi și alți Peledemiști, iar Timofti pentru a-și prelungi vacanța la Condrița – zonă în care cresc acele mere pădurețe.

Din surse demne de încredere, am înțeles că la un moment dat Timofti nu mai vroia să desemneze candidatul majorității chiar dacă aceasta ar fi avut acum 98 de deputați (unu-i închis, Alina zotea e cu genunchii zgîrîiați, iar Streleț e pe schiuri). Motivul este mai simplu decât v-ați fi închipuit: Timofti vroia să-și prelungească mandatul de președinte. Cum e posibil ? I-a șoptit ciar Giovanni Candidatul – pe vremea anticipatelor el rămâne președinte, apoi parlamentul trebuie să aleaga un alt candidat la funcția de Prim-Ministru. Până îl găsesc tot el rămâne președinte. Îl găsesc și iar nu trece, respectiv iar anticipate și iar caută alt candidat… Și tot așa. În toata perioada asta Timofti are casa, masă, mașină, pază. Și pe Giovanni alături. Giovanni Padaduru,  care vrea să ne hrănească cu mere pădurețe muuuult timp. Timp în care clanul speră că va mai făta câțiva țânci pe care îi va crește până în rang de dulăi la stâna noastră. A oilor de moldoveni.

Însă nu a fost să fie. Se pare că în ultimul ceas, din greșeală constituțională, și-a strâns ouăle cu ușa președinției. Și Timofte a decis să întoarcă ouăle, pentru că îl dureau. A decis că e mai bine ca oăule care dor să fie purtate de întreg clanul. L-a luat pe Giovanni și s-au retras la Condrița, să mănânce ambii mere pădurețe. Fără noi. Fără țânci și dulăi. Singuri și triști.

Mâine se scumpesc ouăle.

Gabriel Călin, pentru Moldova24

You may also like

Comments are closed.

By