Obiecţii la componenţa Forumului Civic! Nu pot liderii politici să fie interfața societății civile

anatol-taranu

Analistul politic Anatol Țăranu a criticat vineri modul de organizare a Forumului Civic și anume prezența politicienilor la această reuniune.

„Nu pot liderii politici să fie interfața societății civile. Abțineți-vă în viitor de prezența aceasta. Eu înțeleg că pentru politicieni este important să apară în fața camerelor de luat vederi, dar totuși…”, a declarat Anatol Țăranu.

Potrivit acestuia, prezența politicienilor împiedică doar desfășurarea forumului. „Prezența politicienilor ca interfață a societății civile diminuează mesajul, a adăugat analistul politic.

Referindu-se la cerințele de organizare a alegerilor anticipate, Anatol Țăranu a opinat că acestea nu ar face decât să instaureze un alt regim oligarhic. ŢAlegerile anticipate au sens doar când vor aduce destructurarea sistemului oligarhic. Dar există și riscul ca sistemul oligarhic ar putea fi pur și simplu reasamblat. Cine poate să nege categoric această perspectivă?”, a întrebat Țăranu.

De asemenea și alți participanți, inclusiv expertul din România Sorin Ioniță, au criticat prezența actorilor politici la reuniunea Forumului Civic.

Iar un participant a condamnat faptul că la discuții participă în cea mai mare parte politicieni, pe când adevărații protestatari au fost înlăturați. Mesajul său însă i-a deranjat pe organizatori, care au încercat de câteva ori să-l întrerupă.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By