Ninsoarea face prăpăd în țară: Zeci de mașini blocate și sate îngropate în troiene // UPDATE VIDEO

salvatori iarna

Potrivit ultimelor informații operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în ultimele 24 de ore în țară au fost înregistrate 46 intervenții ale salvatorilor și pompierilor, efectuate cu 52 autospeciale și cu un efectiv de 203 angajați. Acțiunile au fost necesare în raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Taraclia, Dubăsari, Cahul și municipiul Chișinău. Aici au fost deblocate și tractate de către echipele de salvatori circa 20 unități de transport, printre care un microbuz și două ambulanțe.

Potrivit salvatorilor, microbuzul plin cu pasageri, a rămas blocat lîngă satul Cioc-Maidan, UTA Găgăuzia. O altă intervenție a avut loc în apropiere de satul Beșalma, UTA Găgăuzia, unde un copil a rămas blocat cu părinții în mașină, iar un alt copil a rămas blocat în ambulanța care îl transporta la spitalul din Ceadîr-Lunga. Toți oamenii sînt acum în afara pericolului.

salvatori iarna.png7

Mai mult, în această dimineață, potrivit ultimelor informații, în raionul Ștefan Vodă, mai multe localități sînt blocate în urma ninsorilor. În teren, pe teritoriul raionului au fost îndreptați 50 salvatori, gata să intervină pentru ajutorul cetățenilor care vor fi în pericol.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează și roagă populația să sune de urgență la numărul de telefon 901 pentru a chema echipele de salvare.

Moldova24 amintește că meteorologii au emis până pe 18 ianuarie Cod Galben și Portocaliu de ninsori puternice. Grosimea stratului de zăpadă va constitui 25-30 cm, izolat și mai mult. Vântul va sufla din nord cu intensificări în rafale de până la 18-23 m/s. Începând cu data de 19 ianuarie vremea se va răci brusc, iar temperaturile vor coborî până la -20 de grade.

You may also like

Comments are closed.

By