Năstase, Usatîi, Dodon și Maia Sandu au cerut eliberarea lui Filat și Petrenco

12557739_10153903970894645_579504703_o

Liderii protestelor din centrul Chișinăului Renato Usatâi, Igor Dodon, Andrei Năstase și Maia Sandu au mers vineri la Penitenciarul N.13 din capitală unde au cerut eliberarea ”deținutului politic” Grigore Petrenco.

Apelul a fost vociferat de Andrei Năstase liderul Platformei pro-europene Dreptate și Adevăr finanțată de oligarhul Victor Țopa, după care protestatarii au scandat ”libertate” și ”Petrenco”.

Aceștia au cerut și ca fostul premier Vlad Filat, învinuit de furtul miliardului de dolari din sistemul bancar, să fie scos din penitenciar.

Amintim că Petrenco a fost arestat alături de alți membri ai grupării ilegale Antifa la 6 septembrie în timp ce puneau la cale dezordini în masă. În aceeași zi Platforma DA și-a început protestele non-stop. Presa a scris că pro-rușii lui Petrenco și ”pro-europenii” de la Platforma DA și-au coordonat acțiunile și că de atunci se punea la cale o lovitură de stat. Ulterior s-a confirmat că există legături strânse și între oligarhul Victor Țopa care finanțează partidul și Platforma DA și Vlad Filat.

You may also like

Comments are closed.

By