Năstase a declarat repetat că de dragul coaliției cu Dodon și Usatîi lasă vectorul

33630-14538-98320-42

Știrea despre faptul că liderul Partidului DA Andrei Năstase renunță la vectorul european de dragul parteneriatului cu socialiștii lui Dodon l-a deranjat pe noul politician, spunând că presa a manipulat și i-a interpretat greșit declarațiile, dar, de fapt, la emisiunea „În profunzime” de la Pro TV din 25 ianuarie, Năstase a reiterat doar ceea ce anunțase cu câteva zile înainte, doar că atunci nimeni nu prea a atras atenție la declarațiile sale, pentru că erau evenimente mult mai importante.

La 20 ianuarie, la câteva ore după ce protestatarii violenți adunați de Partidul DA au rupt ușile parlamentului și au agresat polițiștii, Igor Dodon și Andrei Năstase vorbeau la emisiunea „Politica” de la TV7 despre un armistițiu pe chestiuni ideologice. Dodon a propus ca acest ”armistițiu” să fie până la alegerile anticipate, pe când Năstase a propus ca el să dureze mai mult. „Eu aș prelungi armistițiul de care vorbește Dodon și pe un an de zile după alegeri. Lăsăm geopolitica deoparte, hai să curățăm Republica Moldova de bandiți și după asta vedem care vector e mai bun”, a îndemnat Năstase.

De aici reiese că Andrei Năstase, liderul unei formațiuni care se declara sută la sută proeuropeană nu este sigur de faptul că vectorul european este mai bun, sau de fapt singura soluție pentru dezvoltarea Republicii Moldova, după cum declara el și adepții săi anterior.

Luni, Andrei Năstase a vorbit din nou despre moratoriu asupra vectorului politic, iar presa a scris că a renunțat la integrarea europeană. Năstase s-a arătat deranjat de titlurile din presă, spunând că a fost interpretat. Dar iată ce a declarat el la Pro TV: „Iată în toate aceste trei zile de când protestăm împreună am primit asigurări, sper că sincere, de la Usatîi şi Dodon că se va pune batista pe ţambal cum se zice, la vectorul geopolitic pentru o perioadă de timp. Un an și chiar Igor Dodon a vorbit de un an şi jumătate, în care ne ocupăm de decriminalizarea instituţiilor de drept şi de reglementare, ne ocupăm de curăţarea CCA-ului, CEC-ului, etc. Punem ţara pe făgaşul normalităţii şi apoi revenim la geopolitică”, a spus Năstase.

sursa: Politics.MD/hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By