Militarul care a doborât un stâlp la Ciocana și a ucis un bărbat, în AREST PREVENTIV

Screenshot_1

Procuratura mun.Chişinău i-a înaintat astăzi învinuirea militarului, care acum trei zile, a doborît cu maşina un stîlp de electricitate, cauzînd moartea unui bărbat şi rănirea altor cinci persoane.

Tânărul este acuzat de comiterea infracţiunii din Codul penal privind încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acţiuni săvîrşite în stare de ebrietate. La demersul procurorilor, pe numele învinuitului a fost eliberat mandat de arestare preventivă pentru 20 zile.

Tragedia a avut loc pe 26 ianuarie, pe strada Lunca Bîcului din sectorul Ciocana al capitalei. Șoferul, angajat al Ministerului Apărării, în vârstă de 24 de ani, se deplasa la volanul unui automobil de model „Hunday Getz”. La un moment, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat într-un stîlp de electricitate și a tamponat pietonii aflaţi pe marginea carosabilului.

Screenshot_2

777

În urma accidentului, un bărbat, inginer la ”Apă-Canal” a decedat pe loc, iar alte cinci persoane, la fel, angajați ai aceleași întreprinderi, au fost internate, cu diferite traumatisme, la Spitalul de Urgenţă.

Screenshot_3

În prezent, două persoane mai rămân internate în spital.

Fiind supus testării alcooscopice, în aerul expirat de învinuit a fost stabilită o concentraţie a vaporilor de alcool de 0,62 mg/l, ceea ce se califică ca stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By