Medicii implicați în salvarea victimelor deflagraţiei din Piața Centrală vor fi decorați

foto-_mg_9830

Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan a propus președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti să decoreze medicii implicați în salvarea răniților din incendiul care a avut loc într-un local din Piața Centrală.

Pentru eforturile depuse şi contribuţia personală la acordarea asistenţei medicale victimelor deflagraţiei din 9 ianuarie 2016 au fost înaintați pentru decorarea cu distincţiile Statului Republica Moldova, următorii lucrători medicali:

Medalia „Meritul Civic”

1. Alexandru Clim, şef secţie reanimare, IMSP Institutul de Medicină Urgentă;

2. Mihail Ciocanu, director, IMSP Institutul de Medicină Urgentă;

3. Andrei Uncuţa, vicedirector profil chirurgical, IMSP Institutul de Medicină Urgentă;

Medalia „Nicolae Testemiţanu”

1. Andrian Belîi, profesor universitar, catedra Anestezie- Reanimatologie ” Victor Ghereg” IP Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”;

2. Octavian Cirimpei, şef Centrul de leziuni termice, IMSP Spitalul Clinic de Traumatologie şi Ortopedie;

3. Negreaţă Evfalia, medic coordonator de urgenţă, IMSP Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.

explozie piata centrala

explozie piata centrala.jpgp

Amintim că tragedia a avut loc în cafeneaua ”La soacră”, de pe teritoriul Pieței Centrale. Incendiul a izbucnit după ce o butelie de gaz a explodat. În total, 17 persoane au fost rănite, 13 fiind internate în spital. Ulterior, trei femei în stare gravă au fost transferate la București.

You may also like

Comments are closed.

By