Mai multe companii petroliere au ieftinit benzina și motorina

benzina

Mai multe companii petroliere din țară au redus preţurile pentru benzină, cu 50 de bani, iar gazul lichefiat cu 25 de bani. Ieftinirile vin după ce premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții companiilor.

„Tarifele nu pot fi scăzute decât pe baze legale, dacă sunt obiective şi sunt respectate toate condiţiile de calcul. Iar în cazul produselor petroliere avem cauze obiective care să ducă la scăderea preţurilor. Unele companii au început ieftinirea carburanţilor, dar vreau să mă asigur că această ieftinire va fi una adaptată la realităţile de pe piaţa internaţională şi cetăţenii plătesc un preţ corect pentru carburanţi”, a spus Premierul după întrevedere, menționând că în medie preţurile vor scădea cu un leu.

Astăzi, două companii importatoare de carburanți au anunțat că vor reduce prețurile la produsele petroliere.

Astfel, în urma diminuării prețurilor, un litru de benzină va costa cu 55 de bani mai puţin, adică 16,20 lei. Un litru de motorină va costa mai ieftin cu 45 de bani – 13,55 lei, iar pentru un litru de gaz lichefiat şoferii vor achita 8,96 lei, mai puțin cu 25 de bani.

You may also like

Comments are closed.

By