LUPU: Inițiem procedura de formare a majorității. Noi suntem 35

lupu3

La invitația democraților, PLDM, PLD și PPEM vor participa astăzi la o rundă de negocieri privind formarea unei majorități parlamentare, care trebuie să-i prezinte președintelui Nicolae Timofti, până la data de 12 ianuarie, candidatura comună la funcția de Prim-Ministru. Ședința va avea loc la ora 16.00. Despre aceasta a anunțat liderul PD, Marian Lupu, după consultările cu Nicolae Timofti.

”Nu putem vorbi de concluzii. Urmează să fie făcute la sfârșitul procesului de negocieri. Întâi de toate am convenit că astăzi începem procesul de consultări care urmează să fie finalizat pe 11 sau pe 12. În acest răstimp vom purta consultări și negocieri cu colegii din parlament. Varianta 1 – să reușim formarea unei majorități care să prezinte candidatul la funcția de prim-ministru, ori dacă nu reușim, venim și îl anunțăm pe șeful statului că asta este situația”, a declarat Lupu.

Marian Lupu a menționat că în aceste negocieri reprezintă nu doar PDM-ul, ci Platforma Social-Democrată, care vine cu 35 de mandate în aceste negocieri, lucru care ar trebui luat în calcul.

You may also like

Comments are closed.

By