LIVE // Conferința regională „Eficientizarea întreținerii drumurilor locale”

chirinciuc

La conferință va fi prezentată o propunere de politici publice care are drept obiectiv eficientizarea reparației și întreținerii drumurilor locale prin decentralizare, politică care este în conformitate cu prevederile Strategiiei de dezvoltare regională și de descentralizare și a Strategiei de Transport și Logistică.

Totodată, echipa MTID va prezenta metodologia repartizării mijloacelor Fondului rutier pentru reparația și întreținerea drumurilor publice și rețeaua de drumuri regionale.

„Propunerea de politici publici referitoare la eficientizarea întrețineri drumurilor locale vizează transmiterea unor drumuri locale de importanță regională în drumuri regionale și transmiterea la balanța Autorităților Publice Locale de nivel 1 și 2 a unei părți considerabile de drumuri locale. Aceste drumuri locale urmează să fie transmise către autoritățile locale de nivel 1 și 2 împreună cu mijloacele financiare respective achitate în Fondul rutier de către acei utilizatori de drumuri, care locuiesc în localitățile în care sunt situate drumurile respective”, a declarat pentru serviciul de presă MTID ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc.

You may also like

Comments are closed.

By