L-au ABANDONAT? PLDM pregăteşte excluderea lui Vlad Filat din partid

filat judecata.jpg889

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț a dat de înțeles că mai mulți colegi sunt pentru excluderea lui Vlad Filat de la conducerea partidului. Afirmația a fost făcută în cadrul emisiunii ”Politica” de la TV 7. Potrivit lui Streleț, o decizie în acest sens poate fi luată doar în cadrul Congresului formațiunii, următorul Congres, al VII-lea, urmând să aibă loc la data de 20 martie 2016.

„Va fi o decizie comună a organelor de conducere a partidului. Conform statului, deciziile privind președintele, prim-vicepreședintele partidului, sancțiunile care pot fi aplicate le poate lua doar Congresul. Mai mulți colegi, chiar dacă nu vorbesc direct, fac aluzii că e timpul să luăm o decizie, cât de dureroasă nu ar fi situația în cauză, trebuie să ne clarificăm. Starea de spirit există. Mulți înțeleg, puțin au curajul să o spună direct, dar între timp până la Congres lucrurile se vor clarifica”, a răspuns Valeriu Streleț fiind întrebat dacă Vlad Filat nu ar dori să plece din funcție, având în vedere situația în care s-a pomenit.

Totodată, acesta a menționat că mai mulți deputați PLDM au fost sunați de Vlad Filat. ”Nu cunosc subiectul discuţiilor. Unul dintre ei a declarat chiar în plenul Consiliului că a fost sunat de Vlad Filat. Mi-au spus că au fost surprinşi”.

Amintim că, la moment, Vlad Filat se află la Penitenciarul 13 din capitală. El este acuzat de fraude bancare şi luare de mită. Astăzi, la ora 14.00, Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze recursul avocaților privind eliberarea clientului lor din arest. Ei sunt nemulțumiți de decizia primei instanțe care i-a prelungit termenul de arest preventiv cu încă 90 de zile.

You may also like

Comments are closed.

By