Jurnal TV prins cu … manipularea pe ecran

Jurnal

Diaspora moldovenească de la Paris se declară indignată de manipularea de la Jurnal TV. Tinerii condamnă modul în care acest post de televiziune a mințit consumatorii de informații prezentând un așa-numit ”protest anti-oligarhic” la Paris, cu imagini de la un miting în favoarea primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă.

”Ieri am scris că JurnalTV a utilizat o poză de la mitingul nostru pro-Chirtoacă din Paris pentru a face propagandă. (…) În afară de dezgustul față de metodele utilizate de acest post TV, alt lucru m-a întristat, TARE. E vorba de mesajul transmis de studenții basarabeni din Petroșani”, scrie un tânăr de la Paris, Vasile Calmațui.

În continuare el condamnă faptul că pentru a-și atinge propriile scopuri, cei de la Jurnal TV și Platforma DA folosesc cel mai josnice metode, implicând în acestea tinerii. ”Domnilor dadaiști Nicolae JosanDinu Plîngău, Liviu Vovc,Inga Grigoriu..), puteți fi mîndri – propaganda voastră cu „țara înapoi” dă roade. Kremlinul e fericit.

Totuși, Val ButnaruStela Popa nu vă e silă să participați (nu scriu „faceți”) la răspândirea moldovenismului?”, întreabă Vasile Calmațui.

Amintim că la 14 ianuarie Jurnal TV a prezentat un material în buletinele sale de știri în care a vorbit despre așa-numite proteste în diasporă. Acolo s-a menționat despre o astfel de acțiune care ar fi avut loc la Paris, dar în imaginile care însoțeau această ”știre” se vedea clar că era vorba despre o manifestație în favoarea lui Dorin Chirtoacă, organizată în iunie 2015.

You may also like

Comments are closed.

By