12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

IGP: Participanții la protestele de duminică riscă amendă sau închisoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Acțiunile de duminică, 24 ianuarie, ale protestatarilor cad sub incidența mai multor articole ale Codului Contravențional și Penal pentru nerespectarea legislației cu privire la organizarea întrunirilor (art. 67 CC), blocarea intenționată a arterelor de transport (art. 225 CC) și blocarea intenționată a arterelor de transport prin crearea de obstacole prin instalarea de posturi sau alte mijloace (art. 271 CP), anunță Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit IGP, în jurul orelor 14:00, participanții la protest au format o coloană și au pornit în mod organizat, sub formă de marș, pe următoarele trasee: bd. Stefam cel Mare și Sfînt – șos Balcani – str. L.Deleanu – str. Alba-Iulia – str. Ion Creangă – bd Ștefan cel mare și Sfînt – PMAN. Traseul, însă, nu a fost menționat în Declarația prealabilă depusă la primărie, notează IGP.

Coloana era condusă de liderii Igor Dodon, Renato Usatîi și Andrei Nastase. Ca urmare pe traseele respective a fost sistată circulația rutieră timp de aproximativ o oră, astfel fiind create incomodități participanților la trafic, dar și agenților economici din preajmă.

În același timp, un grup de protestatari, în jur de 350 persoane, au blocat traseul în ambele direcții de deplasare pe str. Calea Ieșilor, spre s. Strășeni, timp de 35 minute, circulația rutieră fiind sistată. La fel, au făcut un rug în mijlocul traseului.

Astfel, protestatarii au perturbat traficul rutier și graficul transportului public, au creat impedimente agenților economici care își desfășurau activitatea în zonă.

Dacă vor fi găsiți vinovați protestatarii riscă amendă de la 600 la 2000 de lei, fie privarea de libertate de la 2 la 6 ani.

Amintim că pe 24 ianuarie, în Chișinău au avut loc simultan mai multe proteste desfășurate de către Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru și Platforma DA, la care au participat circa 20 de mii de cetățeni.

Potrivit IGP, de la începutul protestelor, au fost blocate mai multe străzi nefiind coordonate cu Primăria și Poliția: bd. Cantemir; str. Ismail; bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt; str. Columna; bd. Grigore Vieru; str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni; str. Alexandru Lăpuşneanu; str. 31 August 1989; str. Sfatul Ţării; str. Maria Cibotaru; str. Anatol Corobceanu; str. Alexei Mateevici; şoseaua Hînceşti; str. Lech Kaczynski; str. Pan Halippa; str. Alexandr Puşkin; str. Calea Ieşilor; şoseaua Balcani; str. Liviu Deleanu; bd. Alba-Iulia; str. Ion Creangă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img