12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Gandrabur: Usatîi s-a unit cu DA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Astăzi am decis să fiu în mijlocul protestelor, să văd cu ochii mei oamenii care sunt deja pierduți printre promisiunile și lozincile unor politicieni potlogari de la noi. În drum spre Protestul DA am dat cu ochii de protestul lui Igor Dodon. Ei înconjurau Piața Marii Adunări Naționale, pentru că Nastașii nu au permis coloanei de protestatari să meargă direct înainte.

După ce am urmat un polițist prin mulțime lui Dodon (mi-a făcut cale liberă), am mers direct în PMAN, unde am reușit să fac și câteva fotografii. De pe scena Platformei Demnitate și Adevăr se strigau lozinci diferite, însă majoritatea erau îndreptate spre denigrarea lui Plahotniuc. Am ales să merg mai departe, așa că am luat direcția spre locația unde protestau ai lui Dodon. Pe drum era cât pe ce să mă ciocnesc cu Natalia Morari. Ea era bine mascată cu niște ochelari de soare pe ochi și în haine deschise la culoare. Peste câțiva membri am întâlnit un prieten. Și el se uita la oamenii plictisiți de atâta politică. După prestația lui Rădvan m-am îndreptat din nou la protestul Nastașilor, unde m-am întâlnit cu un tânăr care nu a dat ascultare Nataliei Morari, așa că ne-am salutat prietenește.

În PMAN se instaurase deja un spirit de plictiseală. De câteva ore se strigau aceleași lozinci. Am reușit să fac câteva fotografii, ceva video, apoi am decis să mai sun pe cineva și, dacă va fi disponibil, să mai stăm la o bere și să discutăm situația politică din țară. El este consultat în domeniu, așa că are multe cunoștințe în domeniu. Însă calea spre mașină mi-a fost tăiată de un grup de oameni îmbrăcați în uniforme militare sovietice. Erau veteranii lui Andrei Nastase, mari luptători pentru apărarea patriei (am un mare respect pentru cei care au luptat în 1992).

Veteranii lui Nastase discutau cu persoana responsabilă de cordonul miliției. Eu am deschis telefonul și, uitându-mă în el, m-am apropiat discret de acel grup. Credeam că vor să plece din nou pe traseul lor, însă vorbeau prea mulți și nu înțelegeam ce spun. Peste câteva clipe am auzit pe cineva spunând: „Iată, vin!”. În acel moment mi-am amintit și de coloana de protestatari condusă de Renato Usatîi. Credeam că ei o vor lua pe str. Bodoni, însă au venit pe Pușkin. Au înconjurat Parcul Catedralei ca să ajungă în PMAN. În momentul când mașina de teren din coloana lui Usatîi a ajuns la intersecția cu bd. Ștefan cel Mare brusc cordonul de polițiști s-a ferit și a permis accesul protestatarilor veniți de la Bălți, din Găgăuzia și din alte localități rusofile. În acel moment au început să bată din palme și veteranii lui Nastase, apoi toată mulțimea aflată lângă scenă. Credeam că este o neînțelegere, însă peste puțin timp mi-am dat seama că de fapt totul a fost organizat și bine pus la punct. Nici cordon de polițiști între protestatarii DA și RU nu au mai fost pus. Gata, nu se temea nimeni de confruntări, iar cineva striga de pe scenă „Unire Moldoveni!”, după care Alex Cozer a preluat microfonul și era pe cale să se desfacă de bucurie că în sfârșit au venit în PMAN și oamenii lui Renato. Aveam impresia că intrase acolo o armată eliberatoare.

Coloana lui Renato a zăbovit un pic în PMAN, probabil să facă JurnalTV câteva cadre bune pentru buletinele lor de manipulare în masă, apoi a pornit mai departe, însă nu înainte să scandeze împreună cu Platformiștii lozinci comune.

Astăzi mulți au avut șansa să se convingă de cele scrise până acum. Nu o singură dată am avertizat că Platforma DA, în special Nastașii și Țopii, fac jocul rușilor. Întâmplarea de azi a demonstrat o colaborare strânsă între ei, iar video publicat în mai multe surse media în care apare șeful gărzii populare a PDA, cel care freca mâinile că „Renato va da ruble”, este o dovadă incontestabilă că Nastașii și Usatîi pregătesc ceva urât. Ei vor anticipate și gata, deși Moldova are nevoie acum de un Guvern susținut de o majoritate parlamentară.

Stau și mă gândesc acum la oamenii care au protestat timp de un an de zi, ca astăzi să primească o așa răsplată din partea Nastașilor. Ce mai fac Cătălin Josan, Botgros și ceilalți oameni iluștri care au urcat pe scena din PMAN? Ei se gândesc la faptul că au fost utilizați în cel mai josnic mod? Cum se simt știind că au cântat și au strigat de fapt pentru fuziunea cu Renato Usatîi? Nu se simt trădați?

sursa: gandrabur.net

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img