Pavel Filip – noul candidat desemnat de șeful statului

pavel filip

Pavel Filip, din partea Partidului Democrat, a fost desemnat oficial candidat la funcția de premier. Decretul a fost semnat în această seară de către șeful statului, Nicolae Timofti după ce Ion Păduraru și-a retras candidatura.

”Am acceptat retragerea pentru că este clar că pierdem din timp și trebuie să ajungem la finiș. Am desemnat un alt candidat. Am primit semnăturile de la 55 de deputați, care îl susțin pe domnul Filip. Se autorizează să întocmească programul de activitate și lista guvernului și să îl prezinte Parlamentului. Decretul intră în vigoare de la data semnării, adică de astăzi. Vreau să-i doresc domnului Filip succese. Știu că nu o să îi fie ușor, fiindcă așa este timpul. Sper ca reuși să mențină echilibrul în societate”, a declarat Timofti.

”Sunt conștient de perioada deloc ușoară a țării, pe plan politic și social. Le mulțumesc membrilor parlamentului care și-au pus semnătura să mă susțină. Îi mulțumesc domnului președinte, care a semnat acest decret. Vom lucra la programul de guvernare și la componența cabinetului de miniștri. Cel mai probabil, de luni dimineață încep consultările cu fracțiunile parlamentare.
Nu dau o dată concretă, ne vom strădui într-o perioadă cât mai scurtă, dar e bine să avem și perioada necesară pentru a avea un program bun de guvernare”, a spus candidatul desemnat Pavel Filip.

You may also like

Comments are closed.

By