Guvernul Filip a depus jurământul în fața președintelui Timofti

Guvernul Filip a depus jurământul în fața președintelui Nicolae Timofti cu puțin timp în urmă. Au depus jurământul și ceilalți 16 miniștri din cabinetul său.

„Aș vrea să încep prin a transmite tuturor cetățenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violențelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spațiul legal, indiferent de pozițiile politice pe care le avem.

Domnule prim-ministru,

Doamnelor și domnilor miniștri,

Îmi exprim speranța că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică și condiții de interimat al executivului, va ști să administreze cu competență și pricepere situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova.

Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situației economice și financiare, care să permită efectuarea plăților sociale în regim normal. În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituțiile financiare internaționale.

De modul în care se va acționa în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern și internațional al acestui cabinet de miniștri. Susținerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale.

Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern și Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteți baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul șefului statului.

Vă urez mult succes. Doamne, ajută.”

filip juramint

filip juramint.jpg7

filip juramint.jpg77

timofti ivestire filip

Amintim că Parlamentul a acordat, miercuri, vot de încredere Guvernului, condus de Pavel Filip. Pentru învestirea Guvernului au votat 57 de deputați.

You may also like

Comments are closed.

By