UPDATE: EXPLOZIA din Piața Centrală // Trei femei au fost transferate pentru tratament în România

explozie piata centrala.jpgp

UPDATE: 15.45 // Trei femei, cu arsuri pe 50 procente din suprafața corpului, în stare gravă au fost preluate astăzi de către două echipe de paramedici din România și transportate la ora 15:15 minute, către Aeroportul Internațional Chișinău.

Decizia a fost luată de către consiliul medical, convocat de Premierul interimar Gheorghe Brega în această dimineață la Centrul Republican de Leziuni Termice. În spital sunt internate 12 din cele 13 persoane care au avut de suferit în urma exploziei care s-a produs în ziua de 9 ianuarie 2016, într-un local din Piața Centrală din Chișinău. O altă pacientă, care se află în stare extrem de gravă, a fost internată la Institutul de Medicină Urgentă din capitală.

foto-_mg_9830

După o analiză a stării pacienților și având în vedere posibilitățile de tratament de care dispun instituțiile medicale din țara noastră și din alte țări, s-a decis, preventiv, ca doi dintre pacienți să fie transportați la București pentru tratament.

„Deoarece instituțiile medicale din România au o experiență mai mare în tratarea pacienților cu arsuri, mai ales după cazul tragic care s-a produs la București în toamna anului trecut, doi pacienți vor fi transferați la Spitalul municipal București de arsuri și combustie”, a declarat Gheorghe Brega după ședința consiliului medical.

foto-img_7402

În acest scop, autoritățile moldovenești au luat legătura de urgență cu colegii săi din țara vecină și astăzi pacienții urmează să fie transportați pe calea aerului la București.

Amintim că explozia a avut loc pe 9 ianuarie, în jurul orei 13.20, în cafeneaua ”La Soacra”, din Piața Centrală din Chișinău. După deflagrație, etajul doi al clădirii, unde erau amplasate bucătăria și ospătăria localului, au fost cuprinse de flăcări. În total, 17 persoane au fost rănite.

La lichidarea consecințelor au fost antrenați 30 pompieri cu 4 autospeciale, angajați ai poliției și mai multe ambulanțe 903.

Potrivit Comisiei pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău, explozia s-ar fi produs din cauza scurgerii de gaze pe motiv că butelia care a explodat a fost conectată în mod defectuos la aragaz.

explozie piata centrala

explozie piata centrala.jpg4

explozie piata centrala.jpg77

You may also like

Comments are closed.

By