Doi indivizi reținuți: Au omorât un taximetrist // VIDEO

foto_retinuti

Doi tineri de 25 și respectiv 27 de ani, din satul Nișcani, raionul Călărași, au fost reținuți, fiind suspectați de omorul unei persoane.

Potrivit poliției, suspecții, doi frați, au omorît un bărbat de 43 de ani, domiciliat în mun. Bălți, care activa în calitate de taximetrist.

În seara zilei de 12 decembrie 2015, după ce au consumat băuturi alcoolice la o stînă din apropierea mun. Bălți, cei doi au hotărît să meargă în satul Cubolta, raionul Sîngerei, la o cunoștință de-a lor. Pe traseul Bălți-Sîngerei, suspecții au stopat o mașină de taxi de model „Dacia Logan”.

Avînd scopul de a răpi automobilul, aceștia au omorît taximetristul, înjunghiindu-l cu un obiect ascuțit în regiunea gîtului, după care l-au aruncat în cîmp. Ulterior, suspecții au accidentat mașina și au abandonat-o în apropierea satului Gura Căinarului, raionul Florești. Automobilul a fost găsit de polițiști peste 4 zile.

Ca urmare a investigațiilor, la 28 decembrie 2015, în extravilanul satului Cubolta, raionul Sîngerei a fost depistat un craniu de origine umană și fragmente de haine, care s-au dovedit că aparțin victimei.

La 25 ianuarie, curent, angajaţii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Inspectoratul de Poliție Rezina, au reţinut persoanele suspecte în comiterea acestei infracţiuni. Aceștia, nu sunt la prima abatere de la legea, anterior, condamnați pentru furt și viol.

Interogați de poliție, bănuiții și-au recunoscut vina pe deplin.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 al 2 Cod penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Omor intenționat”, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de pînă la 20 de ani sau detenție pe viață.

You may also like

Comments are closed.

By