Dodon îl ignoră pe Timofti: Nu vom veni la consultări

dodon

Socialiștii refuză să participe la consultări cu președintele țării, Nicolae Timofti. Liderul PSRM, Igor Dodon a postat un mesaj pe Facebook în care spune că șeful statului i-a invitat din nou la discuții, consultările urmând să aibă loc luni, 11 ianuarie, la 11.30.

”„În conformitate cu Constituția”, spune el. Timofti înțelege că nu are rost să insiste să votăm un Guvern, de aceea ne cheamă doar pentru a respecta rigorile și formalitățile. Noi însă vom trece peste formalități și îi vom răspunde din nou, public, domnului Timofti că Socialiștii nu vor veni la consultări, fiindcă ele nu au niciun rost”, a scris Dodon pe pagina de socializare.

Igor Dodon a mai adăugat că unica soluție pentru a scoate țara din captivitate, propusă de PSRM, este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit lui, alegerea unui Guvern, ”oricare ar fi el, va menține captivitatea asupra Republicii Moldova”.

”Când președintele Timofti va înțelege aceste lucruri și ne va invita la consultări despre cum putem ajunge mai rapid la anticipate, noi vom răspunde invitației lui. Va veni oare la președinție mintea moldoveanului cea de pe urmă?”, a scris liderul PSRM.

Politicianul a menționat că aleșii locali, deputații și reprezentanții PSRM din toate raioanele se pregătesc intens pentru ”perioada electorală din aceasta primăvară”.

”Noi am acționat consecvent în interesele cetățenilor Republicii Moldova pe parcursul întregii perioade cât ne aflam în opoziție. Acum ca niciodată suntem aproape de atingerea obiectivului nostru principal – declanșarea alegerilor parlamentare anticipate”.

Dodon se declară convins că alegerile anticipate vor aduce victorie partidelor pro-ruse, iar asta va duce la schimbarea spre bine a Republicii Moldova. De menționat că socialistul insistă pe ideea federalizării RM ca fiind unica soluţie viabilă de rezolvare a diferendului transnistrean.

You may also like

Comments are closed.

By