25 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Diagnoza lui Ghimpu: rar, dar bine

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Deși pare neverosimil, cel mai calculat politician din Republica Moldova este Mihai Ghimpu. De fiecare dată, partidul pe care îl conduce a fost în stare să iasă onorabil din cele mai urâte situații. Dincolo de perlele din cauza cărora Vladimir Voronin l-a propulsat în Rangul de Michael de Schizofrenie, Ghimpu este politicianul care nu și-a dezamăgit electoratul, pentru că a putut de fiecare dată să-și explice pașii.

Și de data asta, Ghimpu va avea ce spune. De data asta, va fi chiar mai simplu. Decizia PL de a vota pentru viitorul prim-ministru este una care nu contrazice cu nimic principiilor votanților lui. Niciodată PL-știi nu vor admite ca Republica Moldova să fie subjugată din nou de Rusia. Or, anume asta se va întâmpla, dacă Ghimpu nu ar vota pentru noul guvern. O arată sondajele. O știm cu toții. Cel mai grav este că o știu și cei din PLDM, dar nu-i deranjează.

Apropo, de PLDM. Unul dintre motivele pentru care electoratul lui Ghimpu va saluta decizia este ura cronică față de PLDM – un partid struțo-cămilă, ruso-european, tehnocrato-demagogic, justițiaro-hoțesc. O făcătură a clanului Lucinschi. O gașcă aflată în slujba hoților care au sărăcit moldovenii din anii ’90 și până în prezent, un garant al sărăciei și haosului permanent în care șmecherii, frați de cruce cu Filat, să poată fura în continuare. Un haos în care clanul pseudo-inteligenților de dreapta să se simtă confortabil, lustruindu-și pantofii de gulerele noastre, ale cetățenilor acestei țări.

Atunci când veți citi presa verde, promotor al corupției, care, asemenea unei mafii cu tradiție, și-a creat pe parcursul timpului tot felul de ascunzișuri și refugii de genul asociaților care să-i ofere titluri de echidistanță, să fiți atenți pentru ce îl critică pe Ghimpu. NU pentru că l-ar putea vota pe Plahotniuc. Bătălia asta au pierdut-o. Și-au dat seama că sperietoarea lor, în loc să genereze spaimă, stârnește zâmbete. Or, oamenii nu se tem de el. Oamenii știu că de el se tem doar Natașele lui Chiril fiul, Țopii, Filat și vreo treizeci de isterici, pseudo-intelectuali și ei, hrăniți prin hambarele CARAVITEI din palma fină și angelică a lui Filat. NU. Ei îl critică pe Ghimpu pentru că ar putea vota cu cei 14 ex-comuniști.

Ei știu că procesul este ireversibil și, neputiincioși, fiind prinși cu mâinile sucite la spate de propria prostie a liderului lor, au decis măcar să-l scuipe pe Ghimpu pe final – altceva nu mai pot face. Nu va ține. Chiar dacă sună ilar, și de data asta Ghimpu are un as în mânecă – interesul național.

Și dacă pentru a nu ceda țara rușilor trebuie să suporți scuipatul PLDM-ului, Ghimpu o va face. Și va declara că își asumă pasul. Anume asta face diferența dintre un bolnav de idee și niște conjuncturiști ordinari. Niște escroci care au încercat să ni-l bage pe gât pe semidoctul nedocneaz Ion von Sturza Galoș de Pârjolteni. Niște corupți care au vrut să revină în cărți cu ajutorul echipei de intervenție supranumită #făunbinețării, prezentându-ni-l drept salvator al Republicii Moldova pe cel care l-a educat prin scheme pe Filat, pe cel care a cedat rușilor tot ce se putea, pe cel care a închis ochii și l-a mângâiat pe cap pe Vladimir-13-Filat pentru toate privatizările care l-au făcut gospodar. Ghimpu i-a citit. O fi Ghimpu schizofrenic, dar nu e prost.

Iar pe final vreau să răspundeți pentru voi la câteva întrebări:
Cine a jucat de fiecare dată murdar?
Cine a denunțat primul acord al AIE și a aruncat în aer parcursul european?
Cine și-a cerut scuze publice, dar a continuat să uneltească pe la spate?
Cine i-a promis lui Băsescu devotament față de România, dar a votat peste câteva zile împreună cu comuniștii?
Cine a furat din BEM?
Cine a furat din CNAM?
Cine a direcționat granturile spre anumite ONG-uri?
Cine s-a aliat cu Țopii, hoții de la avioane?
Cine a încălecat spiritul protestatar folosindu-i pe oameni ca instrument de șantaj?
Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
REPET: Cine a plătit presa liberă din banii BEM?
Ghimpu?

Sursa: Gabriel Călin

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img