DESFRÂU într-o casă din capitală: Prestau servicii sexuale pe internet

Screenshot_1

Doi bărbați de 30 și 35 de ani, din municipiul Chișinău suspectați de proxenetism, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Din grupare fac parte 4 membri cu roluri bine determinate. Aceștia, pe parcursul a doi ani, au creat o rețea de proxenetism exprimată prin prestarea serviciilor sexuale online prin intermediul internetului de către tinere, care erau angajate ca modele video-chat, fiind recrutate ca regulă de către capul grupării. Gruparea administra trei studiouri, cel mai mare fiind amenajat într-o casă la sol din sectorul Centru al capitalei cu opt locuri de lucru pentru modele.

Liderul grupării, făcea cunoștință cu potențialele modele în diverse localuri de agrement din municipiu Chişinău, prezentîndu-se ca un om de afaceri de succes, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de model de video-chat în unul dintre studiourile sale. Fiecare model era înregistrat în studioul virtual gestionat de către unul dintre membrii grupării, care răspundea de suportul tehnic a rețelei.

Banii achitați de către clienți pentru serviciile sexuale erau transferați prin intermediul procesatorului de plăţi, care erau ulterior ridicate de către membrii grupării de la băncile comerciale autohtone.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau modelelor de la 1000-2000 de euro, pentru o lună, restul banilor erau împărțiți între membrii grupării. Pînă în prezent, au fost identificate 15 fete (de la 19 pînă la 26 de ani) care au activat ca modele de video-chat.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la studiourile administrate de către membrii grupării, au fost ridicate 11 calculatoare în set dotate cu echipament tehnic special pentru transmiterea imaginilor online, 7 telefoane mobile, carduri bancare, acte de identitate a modelelor cît şi o varietate mare de obiecte erotice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 3 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By