DECLARAȚII după consultările cu șeful statului: A fost creată majoritatea parlamentară

lupu timofti

Președintele Nicolae Timofti a purtat consultări cu fracțiunile PLDM, PL, PD și cele două grupuri parlamentare de deputați neafiliați (PPEM și Platforma Social-Democrată), în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru. Liderul PD, Marian Lupu, l-a informat pe șeful statului despre formarea unei coaliții parlamentare constituită din 56 de deputați, care ar urma ca până miercuri, 13 ianuarie să propună șefului statului un candidat la funcția de prim-ministru.

”L-am informat pe șeful statului și i-am prezentat un document, o declarație privind constituirea majorității parlamentare, unei majorități care la momentul zilei de astăzi înglobează 56 de deputați din cei 101 din Parlament. 56 deputați reprezentând grupul politic al Partidului Democrat, Partidului Liberal, reprezentând grupul celor 14, reprezentând un grup din deputați ai fracțiunii Partidului Liberal Democrat. 56 pentru moment, fiindcă există temeiuri serioase pentru mine să susțin astăzi că s-ar putea în ziua de mâine – poimâine să avem nu 56, dar un număr mai mare de deputați cu o decizie de formare a unei majorități parlamentare absolute.

La fel, l-am informat pe domnul Președinte că majoritatea parlamentară constituită pe calea semnării acestor declarații, până cel târziu în ziua de miercuri, 13 ianuare, urmare a continuării discuțiilor, va înainta candidatul la funcția de Prim-ministru”, a declarat Lupu.

Coaliția parlamentară ar urma să fie formalizată în conformitate cu hotărârea pronunțată de Curtea Constituțională pe data de 29 decembrie 2015, potrivit căreia „majoritatea parlamentară urmează a fi formalizată, nu doar declarată, cu indicarea deputaţilor care o constituie, cu specificarea disponibilităţii de a susţine o anumită candidatură pentru funcția de Prim-ministru şi cu notificarea oficială în adresa Președintelui Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By