Candu: Alegerile anticipate nu sunt o soluție

candu

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că alegerile anticipate nu sunt o soluţie pentru Republica Moldova. Potrivit lui, Guvernul Filip a fost învestit în funcție conform normelor în vigoare.

”Anticipatele pot fi organizate numai dacă nu se alege președintele țării. Anularea votului de încredere a Guvernului este un act consumat, este ilegal și nici nu se discută. Anticipatele nu sunt o soluție la moment pentru Republica Moldova. Anticipatele ar însemna trei luni de organizare, o lună de creare a Parlamentului. Asta înseamnă patru luni de blocaj politic. Guvernul este recunoscut ca fiind legitim, inclusiv de către partenerii externi”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui briefing.

Spikerul a ținut să menționeze că, la moment, sarcina principală a noului Guvern este evitarea unui blocaj economic și social.

„Republica Moldova deja înregistrează probleme financiare și țara trebuie guvernată pentru a evita un blocaj economic și social. Soluțiile sunt identificate, dar Guvernul trebuie să acționeze rapid ca să asigurăm achitarea salariilor, pensiilor. E o chestiune de zile – săptămâni. Guvernul Filip a fost învestit în condiții dificile și acesta a fost recunoscut politic, inclusiv de partenerii de dezvoltare, iar solicitarea anulării votului din Parlament în favoarea noului Executiv, care este un act consumat, ar fi ilegală”, a adăugat el.

Andrian Candu a mai declarat că a avut discuții cu liderii protestatarilor și că actuala guvernare este gata să analizeze revendicările protestatarilor.

”Rămânem deschiși comunicării cu cele trei grupuri de protestatari și facem apel la calm. Suntem gata să continuăm discuțiile cu protestatarii pentru a putea contribui împreună la o bună colaborare pentru guvernare… Mă adresez organizatorilor ca protestele să se desfășoare în limitele legii. Să nu admiteți ca ele să deranjeze pe alți cetățeni, să nu profanați monumente, să nu blocați activitatea instituțiilor statului”, a spus președintele Parlamentului.

You may also like

Comments are closed.

By