IMAGINI cu drona // De 20 de ori mai puțin

33191-14526-80611-84

Ca de obicei în cazul protestelor organizatorii sunt tentați să umfle cifrele, iar presa să relateze despre numărul de participanți în funcție de preferințele politice. Excepție nu a făcut și ziua de miercuri, când în centrul Chișinău au fost organizate chiar două manifestații, iar imaginile filmate de sus cu ajutorul unei drone demonstrează cu lux de amănunte că numărul manifestanților pro-guvern format de noua majoritate parlamentară în frunte cu un reprezentant al PDM l-a depășit de câteva zeci de ori pe cel al protestatarilor Platformei DA care se pronunță pentru alegeri anticipate și perpetuarea crizei politice.

Chiar la începutul materialului video de mai jos este prezentată o imagine de sus a Pieței Marii Adunări Naționale, unde, potrivit poliției, au participant aproximativ 3.000 de protestatari. Din imagini se vede cu ochiul liber că aceștia au blocat bulevardul Ștefan cel Mare în mod artificial și s-au împrăștiat până la Arcul de Triumf, deși ar fi încăput lejer printre corturile instalate în PMAN.

Pe de altă parte, scuarul Teatrului Național de Operă și Balet (TNOB), prevăzut pentru 30-40 de mii de oameni este arhiplin, mai mult, oamenii au fost nevoiți să să îngrămădească și pe bulevard. Vorbim aici despre mitingul pro-guvern, iar imaginile de la min. 14.30, spre exemplu, sunt mai mult decât grăitoare.

Mai mult, în perioada înregistrării sunt văzute coloane cu mii, sau chiar zeci de mii de manifestanți care se îndreaptă în continuu spre mitingul din fața TNOB (începând cu min 7.00).

Pe de altă parte, la un moment dat (min 15.30 și 16.50) se vede cum grupuri de manifestanți par să părăsească mitingul Platformei DA și să se îndrepte spre cel din fața TNOB.

Potrivit poliției, la mitingul pro-guvern, la care oamenii s-au pronunțat pentru deblocarea crizei politice prin votarea guvernului, au participat peste 60.000 de persoane.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By