A tamponat mortal o femeie în sectorul Râșcani. Acum riscă până la 7 ani de pușcărie

ACCIDENT - BUZAU

Procuratura mun.Chişinău i-a înaintat învinuirea unui locuitor al comunei Grătieşti, care acum patru zile, a tamponat mortal o femeie, pe trecerea de pietoni. În acţiunile conducătorului auto procurorii au reţinut comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(3) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane). La demersul procurorilor, pe numele învinuitului, în vîrstă de 33 de ani, a fost eliberat mandat de arestare preventiva pentru 15 zile.

Tragicul accident a avut loc pe 15 ianuarie, pe trecerea de pietoni de pe strada str.Bogdan Voievod din capitală. Învinuitul, care se deplasa la volanul unui automobil de model Dacia Logan, nu a cedat trecerea victimei, care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponînd-o în plină viteză. În urma impactului violent, femeia a decedat. Victima avea 61 de ani, locuia în raionul Glodeni şi venise sa-şi viziteze rudele la Chişinău.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By