Zece persoane au fost salvate din incendii în ultimele 24 de ore // VIDEO

pompieri

Conform datelor operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, zece persoane au fost salvate din incendii în ultimele 24 de ore.

Primul incendiu, unde riscau să-şi piardă viaţa trei oameni, a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, într-o gospodărie din str. Columna 105 din Chişinău. În consecință au fost afectate bunurile materiale dintr-o odaie cu suprafaţa de 15 metri pătraţi şi jumătate din acoperişul casei. Pompierii au reuşit să evacueze 3 persoane care se aflau în interior. Un bărbat de 39 de ani a fost transportat la spital în urma intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Patru autospeciale au fost antrenate pentru lichidarea incendiului.

Un alt incendiu a avut loc într-un bloc de locuit din bulevardul Dacia 71/5. Apelul la serviciul 901 a fost recepţionat la ora 01:12 minute. La faţa locului au fost îndreptate 4 echipaje. Pompierii au stabilit că în urma arderii, scara unui bloc de locuit este inundată cu fum. Angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale au reuşit să salveze 7 persoane, inclusiv 2 copii, care riscau să inhaleze gaze toxice în urma arderii. Pompierii au evacuat alţi 50 de oameni din scara blocului. Potrivit salvatorilor, arderea ar fi pornit de pe coridorul comun de la etajul 3.

Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor urmează să stabilească toate circumstanţele şi cauza producerii incendiilor.

You may also like

Comments are closed.

By