Un taximetrist a fost arestat şi pus sub învinuire: A lovit mortal un cuplu

taxi

Procuratura mun.Chişinău i-a înaintat învinuirea taximetristului care, acum patru zile, a tamponat mortal doi pietoni.

În acţiunile acestuia procurorii au reţinut comiterea infracţiunii prevăzute de art.264 alin.(5) Cod penal (încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane). Tot la demersul procurorilor, pe numele învinuitului, în vîrstă de 22 de ani, a fost eliberat mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tragicul accident a avut loc pe 26 decembrie, pe o trecere de pietoni din preajma pieţei „Calea Basarabiei” de pe strada str.Calea Moşilor din capitală. Taximetristul, care se deplasa la volanul unui automobil de model Dacia Logan, nu a cedat trecerea unui cuplu care traversau regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponîndu-i în plină viteză. În urma impactului violent, soţul şi soţia au decedat pe loc. Victimele aveau 56 şi, respectiv, 58 de ani.

Pentru ilucidarea tuturor circumstanţelor cazului, procurorii au dispus efectuarea expertizei narcologice a taximetristului, precum şi a celei auto-tehnice în vederea stabilirii vitezei exacte cu care se deplasa inculpatul în momentul impactului.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By