Timofti nu a nominalizat candidatul la funcția de premier: Am decis să amânăm

timofti

În urma discuțiilor dintre șeful statului și partidele pro-europene (PD, PL, PLDM și grupul Leancă), care au avut loc astăzi, s-a decis amânarea nominalizării unui candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit lui Nicolae Timofti, o decizie în acest sens ar putea fi luată, luni, 21 noiembrie.

”În urma discuțiilor s-a luat o decizie colectivă ca să amânăm din nou luarea deciziei de către mine privind nominalizarea unui candidat pentru, luni, la orele 14.00 pentru că au nevoie de consultări suplimentare. Consider că este o problemă foarte importantă, dar termenul constituțional ne permite să facem această întrerupere rezonabilă”, a declarat Timofti.

„Ne mai luăm încă două zile pentru discuții cu partidele proeuropene. Timpul dat va fi rezervat pentru o ultimă tentativă de a desemna un candidat la funcția de premier”, a spus liderul PD, Marian Lupu după întrevederi.

La rândul său, președintele în exercițiu al PLDM, Valeriu Streleț a reiterat că optează pentru un candidat neafiliat partidelor de la guvernare.

”Nu a fost propus niciun candidat la funcția de premier, deoarece la moment suntem la etapa de a decide formula de desemnare și care partid va avea dreptul să înainteze un pretendent”, a menționat Streleț.

”Trebuie să fim deștepți ca să trecem peste toate neînțelegerile pentru a ajunge la o formulă de coaliție și de alegere o candidatură pentru funcția de prim-minisru al RM”, a adăugat liberalul Mihai Ghimpu.

”Dacă până la începutul săptămânii viitoare nu se întâmplă nimic și nu vom reuși să desemnăm un candidat la funcția de premier, atunci vom convoca și o ședință de Birou a partidului în care să discutăm ce facem mai departe”, a conchis președintele PPEM, Iurie Leancă.

You may also like

Comments are closed.

By