Timofti acuzat că agravează situația din Republica Moldova

timofti

Prin comportamentul său din ultimul timp președintele Nicolae Timofti agravează și mai mult situația din Republica Moldova, împingând țara spre anticipate. În această situație, probabilitatea ca Nicolae Timofti să fie demis este destul de mare, consideră expertul Valeriu Ostalep, citat de today.md.

În cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Ostalep a criticat dur comportamentul șefului statului, dar și al Partidului Liberal Democrat, remarcând faptul că aceștia au o poziție similară.

”PLDM, pe lângă faptul unde se află în sondaje, dacă nu votează prim-ministrul ei pur și simplu vor dispărea de pe arena politică. Acum de acest virus de comportament irațional este contaminat și Timofti care se comportă exact ca PLDM”, a menționat expertul.

El susține că Nicolae Timofti agravează și mai mult situația din Republica Moldova și l-a comparat cu Mihail Gorbaciov. ”Nu are nicio logică, pentru că ei nu gândesc și sunt ghidați cu totul de alte interese. Sunt speriați. Acum Timofti e ca un fel de Gorbaciov în anii 90. El înțelege că e gata, dar poate ceva… poate cumva… Raționament nu este, logică nu este și Timofti agravează și mai mult situația din Republica Moldova prin acest comportament”, a declarat Valeriu Ostalep.

Totodată, el s-a referit și la candidatura la funcția de premiera lui Ion Sturza, despre care se vorbește că ar încerca să o impună PLDM. În opinia lui Ostalep, Sutrza nu este o persoană serioasă din moment ce explică clar ce dorește de fapt. ”Pe dl Sturza eu pur și simplu nu-l pot înțelege. El poate să spună că vrea să fie premier, să ocupe o funcție publică? Dar el stă, dă sfaturi irealizabile, dar spune că nu are posibilitatea de a lucra pentru Republica Moldova. Nu pot să am o părere serioasă despre un om care nici nu a început să facă ceva, dar deja totul e plin de neclaritate”, a declarat Valeriu Ostalep.

You may also like

Comments are closed.

By