Timofti a decis: EL, personal, va desemna un candidat la funcția de prim-ministru

timofti

UPDATE // După finalizarea discuțiilor, în sediul Președinției a intrat fostul premier, Ion Sturza, al cărui nume a fost vehiculat în ultima perioadă ca fiind candidatul la funcția de prim-ministru.

Screenshot_5

În urma negocierilor care au avut loc astăzi, partidele proeuropene au rămas pe aceleași poziții motiv pentru care președintele țării, Nicolae Timofti a anunțat că va desemna el un candidat la funcția de prim-ministru al RM.

Potrivit președintelui în exercițiu, Valeriu Streleț, cel mai probabil, candidatura va fi anunțată în seara zilei de astăzi.

”Președintele ne-a anunțat că-și rezervă dreptul să desemneze el un candidat. Acest eveniment ar putea avea loc astăzi. Dacă va mai fi nevoie, va mai convoca astăzi liderii partidelor înainte de a desemna”, a declarat Streleț.

În același timp, liderul PD, Marian Lupu a declarat că în cadrul întrevederii șeful statului a făcut publice câteva nume ale candidaților, însă a refuzat să spună despre cine este vorba.

”Părțile au rămas pe aceleași poziții. Este dreptul constituțional al președintelui să adopte o decizie. Au răsunat anumite crâmpei, am să mă țin de cuvânt. Mai are să se gîndească pe care motiv n-o să spun aceste lucruri”, a spus Lupu.

You may also like

Comments are closed.

By