Șoferul care a omorât două tinere la Botanica, pe banca acuzaților

accident_06928000_94589900_13749800

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui conducător auto de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, care a cauzat decesul a două persoane (art.264 alin.(5) Cod penal).

Accidentul a avut loc pe 22 noiembrie a acestui an, în sectorul Botanica al capitalei. Tânărul se afla la volanul unui „Mercedes Benz C220” și circula cu viteză excesivă pe bd.Dacia. La un moment dat, acesta a efectuat o manevră interzisă de depăşire a altor autovehicule, tamponînd mortal două tinere (20 ani) care traversau strada. În urma impactului violent, una dintre victime a decedat pe loc, iar cealaltă s-a stins peste cîteva ore la Institutul Mamei şi Copilului.

În urma expertizei, s-a constatat că inculpatul conducea cu o viteză de 119 km/h.

Deoarece conducătorul auto s-a dovedit a fi ruda unui fost şef de la Poliţia Rutieră din mun.Chişinău, procurorii au retras cauza penală din gestiunea poliţiei pentru a asigura obiectivitatea investigaţiilor.

Procurorii au mai stabilit că, în decursul ultimilor ani, acesta a comis un şir de contravenţii în domeniul circulaţiei rutiere prevăzute de Cod Contravenţional, inclusiv depăşirea vitezei de circulaţie stabilită de Regulamentul Circulaţiei Rutiere, accident rutier, etc., fiind sancţionat contravenţional pentru încălcările admise în domeniul circulaţiei rutiere, acumulînd 26 puncte de penalizare.

Inculpatul, în vîrstă de 26 de ani, și-a recunoscut vina și a fost plasat în arest preventiv.

Cauza penală de învinuire a inculpatului a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Botanica, iar dacă va fi recunoscut culpabil, acesta riscă închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By