Socialiștii au rupt harta României Mari în plenul Parlamentului: ”Cu totul strah poteriali” // VIDEO

harta

Deputatul PSRM, Vlad Bătrîncea a rupt harta României Mari în timpul ședinței Parlamentului de joi. Socialistul a recurs la acest gest după ce parlamentarii au respins cererea PSRM de a o audia în Parlament pe ministrul în exercițiu al Educației, Corina Fusu.

Socialiștii sunt nemulțumiți de decizia ministrului, conform căreia în școli au fost repartizate hărți ale României Mari, drapelul României și alte materiale propagandistice.

”Pe data de 24 noiembrie, Ministerul Educației transmite iată așa o scrisoare… „că de la Mold-Didactica în perioada 5 – 20 decembrie 2015 trebuie de ridicat ”Atenție! Harta României Mari și Drapelul României și de distribuit în toate instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceul de subordonare”. Voi ce cu totul strah poteriali, românii, unioniștii? Ce-s cu prostiile acestea?”, a spus liderul PSRM, Igor Dodon în timpul ședinței Parlemantului.

”Aceasta se numește promovarea deschisă a unionismului… Vreți să o luați în cap? O să o luați. Eu o spun, scuzați că așa dur, dar chestia asta nu se permite. Noi suntem stat independent Republica Moldova”, a adăugat socialistul.

Menționăm că hărțile ”Organizarea administrativă a Regatului României în 1930” sunt o donație făcută de „Radio Datina” și „Platforma Unionistă”.

video: today.md / privesc.eu

You may also like

Comments are closed.

By