Soarta moldovenilor, luați prizonieri de talibani, rămâne incertă. Șeful SIS nu cunoaște când vor fi aduși acasă

balan sis.png7

Cei doi membri ai echipajului elicopterului Mi-17-1V sunt, în continuare, în captivitate. Directorul Serviciului Informații și Securitate, Mihai Balan a declarat în cadrul ședinței speciale a Parlamentului că autoritățile din RM țin situația sub control. Directorul SIS nu a oferit însă nici o informație concretă despre situația celor doi moldoveni.

”Este creată o comisie care se ocupă de acest caz. Permanent este la control, se prezintă informații. Cooperăm cu serviciile partenere în contextul solicitării de ajutor pentru eliberarea deținuților”, a spus Balan.

Întrebat de liderul PSRM, Igor Dodon când vor fi aduși acasă, șeful SIS a răspuns evaziv:

”Consider că toate măsurile întreprinse de autoritățile Republicii Moldova vor duce la eliberarea cetățenilor RM”.

Afghanistan

Amintim că elicopterul companiei aeriene Valan din Republica Moldova a fost capturat în Afganistan, pe 24 noiembrie. În total, la bordul aparatului de zbor se aflau 21 de persoane, trei membri ai echipajului, toți din RM, ceilalți erau militari afganezi. După aterizarea forțată talibanii au omorât patru persoane, printre care un cetățean al RM, după care au dat foc elicopterului.

Elicopterul presta servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza unui contract semnat cu o companie din SUA.

You may also like

Comments are closed.

By