Sindicatele nu-l vor pe Sturza: Vor boicota discuțiile

cnsm

Confederația Națională a Sindicatelor a emis un comunicat prin care își exprimă nemulțumirea față de candidatura lui Ion Sturza la funcția de premier. Potrivit CNSM, președinții sindicatelor de ramură sunt îngrijorați de nominalizarea lui Sturza pe motiv că aceaștia cunosc poziția pe care a avut-o Ion Sturza față de sindicate în perioada cînd era prim-ministru al Republicii Moldova, în 1999.

”În acea perioadă scurtă de guvernare, Guvernul, ca partener social principal al Sindicatelor și al Patronatelor la nivel național, se eschiva de la negocierile colective și de la examinarea revendicărilor înaintate de reprezentanții salariaților. Reprezentanții salariaților nu au fost auziți, dl Ion Sturza numind sindicatele o frînă în calea progresului.

Lipsa de interes faţă de dialogul social de care a dat dovadă Guvernul Sturza, a făcut să nu fie respectat, dialog reglementat prin tratatele Uniunii Europene şi Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii”, se menționează în comunicatul CNSM.

În context, Confederația Națională a Sindicatelor a anunțat că nu va participa la discuțiile cu Sturza privind programul de guvernare, deoarece o astfel de întâlnire este ”inoportună”.

You may also like

Comments are closed.

By