Sfatul naţional al lui Vlad Filat care trădează interesul personal

PLDM

Sfatul fostului lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, pentru colegii săi de partid trădează adevăratul scop din spatele deciziei PLDM de a participa la consultările pentru formarea guvernului, dar şi a solicitării privind audierile de azi din Parlament pe cazul Băncii de Economii.

Filat a transmis, prin avocatul său, ca PLDM să pună condiţii clare privind “scoaterea instituțiilor de drept din captivitate”. Acest termen este folosit de liberal democraţi atunci când cer demisia procurorului general şi a directorului CNA, conducătorii celor 2 instituţii care instrumentează dosarul în care Vlad Filat este învinuit de estorcare de mită şi trafic de influenţă.

Dacă nu, PLDM să treacă în opoziţie, le-a transmis Filat colegilor. Astfel, fostul premier transmite indirect partidului că principalul scop nu este formarea unui guvern şi o alianţă stabilă, ci să fie scos el din puşcărie.

“Dacă nu se reușește obținerea acestor lucruri, mai bine să treacă în opoziție”, a spus Igor Popa în cadrul emisiunii Puterea a 4-a.

Reamintim că mai mulţi politicieni au declarat că acum nu este momentul potrivit să se discute despre demisia Procurorului General, Corneliu Gurin şi a directorului CNA, Viorel Chetraru. Liderul PL, Mihai Ghimpu declara anterior că odată ce s-a pornit ancheta ce ține de delapidarea celor 3 bănci, iar ancheta e dusă de Procuratură și de CNA, înseamnă că șefii lor trebuie să rămână în funcție până la sfârșitul anchetei. După, deja mai discutăm și votăm, a spus Ghimpu.

You may also like

Comments are closed.

By