Raiderul NR.1 în CSI, Veaceslav Platon, implicat în spălarea banilor din băncile din RM

filat-platon-7

Președintele Parlamentului Andrian Candu admite că Veaceslav Platon, un controversat om de afaceri despre care presa a scris că este raiderul nr.1 în CSI, ar fi implicat în anumite scheme de spălare de bani prin anumite bănci din R. Moldova.

Candu a spus într-o emisiune de la Realitatea TV că, din câte știe, Platon nu a negat că ar fi acționar la Moldinconbank.

„Se pare că acest individ are un anumit impact negativ şi efect negativ asupra sistemului bancar şi nu numai după cum se văd mai multe tranzacţii. Dumnealui, se pare, este implicat direct sau indirect în anumite scheme şi tranzacţii inclusiv în aşa numită spălare de bani care a fost făcută, în mod special, prin „Moldindconbank”, a declarat Andrian Candu.

Spicherul a precizat că atât timp cât nu există o investigaţie și o decizie a instanţei de judecată ar fi bine să ne abţinem de la speculaţii, deoarece sistemul bancar e o chestiune foarte sensibilă şi ar trebui să fim atenţi la declaraţii.

Amintim că, anterior, jurnaliștii de investigație au scris că „Moldindconbank” a fost implicată într-o amplă schemă de spălare de bani cu participarea unor instituții bancare din Rusia. Schema ar fi fost aplicată în perioada 2010-2013 și ar fi fost creată de cinci companii rusești, inclusiv „Moldinconbank” din Moldova, controlată, potrivit jurnaliștilor de investigație, Veaceslav Platon.

sursa: puterea.info

You may also like

Comments are closed.

By