Protestele din centrul Chișinăului au sărăcit bugetul cu 10 milioane de lei

DA4567890

Protestele din centrul Chişinăului au costat zece milioane de lei, iar autorităţile sunt nevoite să facă rectificări la Bugetul de Stat. Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Oleg Balan, în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, notează Publika.md.

„Poliţia a intrat în alertă de pe 6 septembrie, la fel este şi acum. O mulţime de poliţişti sunt angajaţi în menţinearea ordinii publice. La rectificarea bugetului s-a solicitat suma de 10 milioane de lei pentru a stimula angajaţii şi plata orelor suplimentare. Din suma respectivă au fost distribuite în următorul fel: 8,375 milioane au fost distribuite Inspectoratului General de Poliţie, dintre care de fapt, deja au fost achitate 1,653 milioane de lei pentru orele suplimentare pentru luna septembrie”, a declarat ministrul în exerciţiu.

Totodată, oficialul a precizat că Ministerul de Interne a fost nevoit, întrucât nu dispune de transport, să încheie contracte cu Întreprinderea Municipală de Transport. Pentru asta au fost plătiţi, până la moment, în trei luni de zile, 30.000 de lei pentru a transporta poliţiştii, carabinierii la locurile destinate.

La începutul lui septembrie Platforma Civică Demnitate şi Adevăr şi-a instalat zeci de corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar în faţa clădirii Guvernului.

Ulterior, şi membrii Partidului Socialiştilor şi a Partidului Politic „Partidul Nostru” şi-au instalat corturi în faţa Parlamentului şi a ministerului Agriculturii, precizează sursa.

You may also like

Comments are closed.

By