UPDATE // Procurorii vor 30 de zile de arest pentru ex-președintele BEM, Grigore Gacikevici

gacikevici

UPDATE // Ședința a fost amânată pentru ziua de vineri.

Procurorii vor cere astăzi 30 de zile de arest pentru fostul preşedinte al BEM și ex-preşedintele Comitetului de creditare, Grigore Gacikevici.

La ora 11.00 îi vor înainta învinuirea, după care, în jurul orei 13.00, va fi examinat demersul privind eliberarea mandatului de arestare, a anunțat purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

Grigore Gacikevici a fost reținut, la 1 decembrie, pentru 72 de ore. El are statut de bănuit într-un dosar deschis pe faptul încălcării regulilor de creditare în perioada în care deţinea funcţia de preşedinte la BEM. Este vorba despre încălcarea regulilor de creditare în privinţa a trei agenţi economici, suma totală a acestora depăşind 260 de milioane de lei. Gacikevici este cercetat și în alte dosare. Fostul șef al BEM ar fi favorizat dobândirea de către doi agenţi economici a unui credit prin înşelăciune, în valoare de peste 2 mln de euro.

În total, CNA şi procurorii anticorupţie au expediat în judecată 18 dosare care vizează acordarea creditelor neperformante de către fosta administraţie a Băncii de Economii.

You may also like

Comments are closed.

By