Platforma DA sau NU // Boțan nu dă garanții pentru PPDA

botan

Unul din liderii Platformei Demnitate şi Adevăr, Igor Boţan, care a anunţat că nu va merge în partidul politic „Demnitate şi Adevăr”, spune într-un interviu pentru Europa Liberă că nimeni nu poate da garanţii că noua formaţiune nu va ajunge în condiţia politicenilor care sunt astăzi la putere.

Boţan sugerează că este şi normal ca cei care au plecat să ia cu ei denumirea Platformei deoarece au fost cei mai activi.

„Cetăţeanul activ poate da note, inclusiv acestei noi formaţiuni care a preluat denumirea „Demnitate şi Adevăr”. Eu cred că ei au avut tot dreptul să facă acest lucru şi eu cred că noi, cei care consimţim ca să-şi ia denumirea, pentru că au fost cei mai activi, dar garanţii nimeni nu poate da”, a spus Boţan fiind întrebat ce garanţii are societatea că noua formaţiune politică nu va ajunge în condiţia guvernanţilor de azi.

Reamintim că numele Platformei DA şi a fostului lider al mişcării protestatare, Andrei Năstase, a fost asociat cu contraversaţii oameni de afaceri Victor şi Viorel Ţopa. Ultimii doi au fugit în Germania, ascunzându-se de justiţia din Republica Moldova. Potrivit presei, ei ar sta în spatele Platformei DA şi ar fi creat mişcarea pentru a atrage populaţia la proteste şi ulterior pentru a crea un partid şi a negocia revenirea în ţară. Andrei Năstase, care este de duminică preşedintele Partidului Demnitate şi Adevăr, este finul de cununie al lui Victor Ţopa, lucru confirmat de el după circa jumătate de an de zvonuri în mass-media. De asemenea, o parte din membrii Platformei care l-au urmat în partid au făcut parte anterior din partidul lui Iurie Roşca.

sursa: Democracy.MD

You may also like

Comments are closed.

By