23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Petkov: Sturza nu trebuie prezentat ca salvatorul naţiunii. Biografia sa nu este tocmai curată

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În cadrul emisiunii Politica de la TV7, fostul deputat comunist Alexandru Petkov a declarat că Ion Sturza nu trebuie prezentat ca salvatorul naţiunii deoarece biografia sa nu este tocmai curată. El spune că opinia publică a uitat că Sturza era învinuit de FMI de corupţia în perioada mandatului de premier.

“Creează o impresie că nu avem din cine alege. Noi aşa am ajuns şi la Sturza. Am uitat că în perioada respectivă când a fost dânsul (premier n.r.) a fost acuzat de reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internaţional de corupţie. Asta era atunci şi astăzi nimeni parcă nu-şi mai aminteşte. Domnul Filat a început ceea ce a început dânsul (Sturza n.r.). Sunt atâtea dacă se ridică. Să iasă această persoană şi să spună că ea este salvatoarea naţiunii. Nu, nu vreau să aud astfel de procedee pentru că ele nu sunt unele cel puţin democratice”, a spus Petkov în cadrul emisiunii Politica de la TV7, citat de politics.md.

În ultimile zile s-a scris în presă că Ion Sturza ar fi unul din candidaţii pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, lucru care nu a fost nici confirmat nici infirmat de acesta. Atenţia pentru Ion Sturza a readus în atenţia presei articole anterioare, în special din presa din România, unde jurnaliştii îl prezentau pe Sturza cu un trecut dubios și care a lucrat în structuri controlate de KGB în perioada sovietică. Potrivit jurnaliştilor de peste Prut, Sturza a făcut avere impresionantă ca urmare a relațiilor pe care le-a cultivat în spațiul fostei URSS, dar şi din monopolul absolut instituit pe industria alimentară, prin grupul Incon, din ţepe şi neplata impozitelor datorate bugetului de stat, notează sursa citată.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img