NO COMMENT! Ce argument nou a găsit PLDM să revendice funcţia de prim-ministru: Am fost întrerupţi şi nu ne-am putut termina mandatul

strelet5

PLDM a venit la discuțiile cu președintele Nicolae Timofti cu un argument care nu poate să provoace decât râsul de ce numai urmașii (pe linie de partid) lui Vlad Filat pot deține funcția de prim-ministru în Republica Moldova. Iar argumentul prezentat cu cea mai mare seriozitate în fața camerelor de luat de vederi de către Valeriu Streleț a fost că doar PLDM poate să propună candidatul la funcția de premier, pentru că mandatul său de șef al guvernului a fost întrerupt subit.

”Promovăm un principiu logic și firesc Odată ce mandatul unui guvern votat pentru trei ani și jumătate a fost întrerupt într-o manieră subită atunci partidul care a deținut funcția de prim-ministru trebuie să-și revendice dreptul de a propune o altă candidatură pentru această funcție”, a declarat Valeriu Streleț.

Cu alte cuvinte, dacă doi reprezentanți ai aceluiași partid, adică Vlad Filat și Valeriu Streleț au fost demiși prin moțiune de cenzură de parlament pentru suspiciuni de corupție, atunci partidul ar trebui să desemneze un alt candidat care să continue acțiunile celor doi predecesori ai săi. Adică acțiunile de corupție.

Nu ar fi de mirare dacă PLDM va cere în curând să fie resuscitată și Banca de Economii, pentru că activitatea acesteia a fost întreruptă ”subit”, iar viitorii premieri ai PLDM trebuie să se mai hrănească încă trei ani și jumătate din ea, adică din banii cetățenilor.

Da, este un ”principiu logic și firesc”, așa cum spune Valeriu Streleț. Cel mai probabil ar trebui organizat și un referendum de modificare a Constituției, astfel ca doar membrii PLDM să poată fi numiți la funcția de premier, iar regula generală să fie ca aceștia să fie agreați direct de predecesorii lor care au fost demiși pentru corupție, iar unii dintre ei riscând și ani grei de pușcărie pentru că au furat miliarde din buzunarele oamenilor.

You may also like

Comments are closed.

By