Moldova se apropie și mai tare de alegeri parlamentare anticipate după desemnarea lui Sturza

sturza.png7.png

Desemnarea candidaturii lui Ion Sturza, care nu are nicio șansă să ajungă premier, apropie Republica Moldova și mai tare de alegeri parlamentare anticipate, consideră cunoscutul jurnalist Victor Nichituș.

„În caz că nu trece nici a doua candidatură (că asta nu văd cum să treacă) badea Nicolae, pe 29 ianuarie trebuie să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului…”, scrie acesta pe contul său de Facebook.

În plus, Nichituș îl condamnă pe Sturza pentru că a acceptat să candideze fără a avea în spate susținerea politică necesară, la fel cum a făcut-o și în 1999, după care guvernul său a fost demis la scurt timp.

„Domnul Sturza din 1999 până în prezent nu a învățat nimic – cum poți să te bagi într-un joc politic care nu îți aparține și la care contribuția e ZERO? Dacă vroia postul de președinte putea să preia PLR-ul așa cum i-a fost solicitat”, scrie Nichituș.

El mai amintește și de activitatea lui Sturza în calitate de premier, sugerând că în acea perioadă și-a promovat propriile interese de afaceri. ”Guvernul Sturza a compromis cu bună-știință privatizarea societății Tirex Petrol de România, după ce a boicotat în fel și chip formula de conlucrare cu București, astfel că în cele din urmă partea română și-a pierdut dreptul de a mai rămâne la masa negocierilor”, potrivit lui Nichituș.

De menționat că Ion Sturza, care ar fi candidatura de formă sau ascunsă a PLDM, declara săptămâna trecută că nu va candida la funcția de premier și că nu consideră viabil un guvern fără susținere politică și aprecia că o eventuală candidatură a sa ar fi susținută de cel mult 20 de deputați. Totuși, luni a acceptat să candideze, deși din start era clar că majoritatea partidelor nu-l vor susține.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By