3 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Minciunile lui Sturza // Leancă nu a negociat funcția de prim ministru

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul Partidului Popular European Iurie Leancă a dezmințit declarațiile lui Ion Sturza că va fi propusă candidatura sa la funcția de premier. Leancă a dat asigurări că nu a discutat cu nimeni, inclusiv cu Nicolae Timofti în această privință.

Mai mult, Iurie Leancă susține că nu vede rostul desemnării unui candidat la funcția de premier până când nu există o majoritate parlamentară care să susțină viitorul guvern. ”Nu am avut discuții punctuale cu Dl președinte Timofti, cel care este unicul care poate desemna. Din punctul meu de vedere atâta timp cât nu există o majoritate și o candidatură agreată de majoritatea parlamentară este contraproductiv să ne lansăm în asemenea exerciții”, a declarat Leancă.

Totodată el l-a criticat pe Ion Sturza pentru că lansează zvonuri neconfirmate, destabilizând astfel și mai mult situația din Republica Moldova. ”Ce a făcut Sturza se încadrează în tentativa de a aprofunda problemele cu care se confruntă Republica Moldova, în loc să le aplaneze. Sturza a pretins că este un politician diferit de cei pe care îi critică, dar constat că procedează exact ca ei – se lansează în tot felul de zvonuri, acuzații, scenarii pe care pretinde că le știe cu certitudine”, a menționat Iurie Leancă.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img