Membrii grupării de la Bălți, care planificau să atace instituții de stat, rămân în arest

grupare balti

Curtea de Apel Bălți a respins recursul înaintat de cei 13 bănuiți reținuți pentru crearea şi conducerea unei organizaţii criminale în nordul țării. Instanța a menținut în vigoare arestul pentru 30 de zile.

Menționăm că 13 persoane, de 20 și respectiv 47 de ani, domiciliate în mun. Chişinău şi Bălţi au fost reţinute de polițiști și procurori pe 25 noiembrie. Persoanele sunt suspectate de crearea şi conducerea unei organizaţii criminale.

Membrii grupării urmau să elibereze deținuții din penitenciarul din Bălți după care să atace mai multe instituții de stat.

În urma perchezițiilor la domiciliile persoanelor reținute au fost găsite arme, grenade, muniții, uniforme militare, tuburi cu gaze lacrimogene, cuțite, bani, hărți detaliate ale mun. Bălți și Chișinău în care erau menționate câteva instituții din Chișinău care urmau a fi atacate. Pe hartă erau încercuite Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, Magazinul ”UNIC”, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, Palatul Republicii, Teatrul Naţional de Operă şi Balet ”Maria Bieșu”, Filiala ”Moldova Agroindbank” de pe bd. Ștefan cel Mare, 182.

You may also like

Comments are closed.

By