LUPU: Vlad Plahotniuc va purta negocierile cu membrii Platformei Social-Democratice

lupu

Partidul Democrat va avea o întrevedere, în această seară, cu cei 14 deputați care au anunțat că pleacă din PCRM și formează Platforma Social-Democratică.

”Din punctul nostru de vedere este un gest binevenit mai ales in contextul politic tensionat prin care trece RM. Au dat dovadă de maturitate și responsabilitate pentru viitorul RM. Salut nu doar gestul, dar și intenția de a pune bazele unei platforme parlamentare social-democrate. Este foarte utilă crearea unei platforme parlamentare care ar urma să voteze unitar pentru acele proiecte sociale și care implică dezvoltarea proeuropeană a țării noastre”, a spus Lupu.

Potrivit liderului PD, pentru discuții va fi delegat un grup care va fi condus de Vlad Plahotniuc. De menționat că tot astăzi politicianul a anunțat că revine în Partidul Democrat, în funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii.

”A anunțat că revine la pozițiile anteriore din care și-a anunțat suspendarea. Am discutat mult la acest subiect și am ajuns la concluzia că este un gest necesar și binevenit. Este o situație grea, o situație în care PD are nevoie de o concentrare maximă a tuturor capacităților sale mintale și analitice. Sunt sigur că aportul lui va fi și de această dată foarte important ca și atunci când am format celelalte alianțe proeuropene și majorități parlamentare”, a adăugat democratul.

Marian Lupu și-a exprimat speranța că până la sfârșitul acestei săptămâni în Parlament ar putea fi constituită o majoritate parlamentară pro-europeană stabilă.

”O astfel de platformă poate constitui nucleul pentru o majoritate parlamentară stabilă. Îmi exprim speranța că echipele care vor articipa în seara zilei de azi vor reuși să stabilească rapid principalele obiective ale acestei noi colaborări politice, iar într-un termen proxim, chiar până la sfârșitul acestei săptămânii să putem finaliza discuția și semna un eventual acord politic de constituire a platformei social democrate”, a conchis liderul PD.

You may also like

Comments are closed.

By