KGB-ul revine în forță la Guvern

sturza.png7.png

Candidatul desemnat la funcția de premier Ion Sturza este un kgb-ist cu acte în regulă, care a ajuns cu ajutorul Moscovei și serviciilor secrete ruse în funcția de premier în 1999, funcție pe care a utilizat-o în propriile interese, scrie cunoscutul jurnalist român George Roncea. Acesta vorbește într-un articol despre legăturile lui Sturza cu Vlad Filat, Anatol Arapu și clanul Lucinschi.

”Sturza e pe mână cu Lucinschi, cu Oleg Voronin, cu masoneii lu pește ai rușilor de la Gazprom și Lukoil și a fost – ca premier, în 1999, agent clar al intereselor rusești. Vladimir Filat, finul lui Sturza, și Anatol Arapu au făcut parte din echipa de jaf lui Sturza”, potrivit lui Roncea.

El vorbește și despre instalarea lui Sturza în fotoliul de premier în 1999. Acest lucru s-a făcut de asemenea cu sprijinul rușilor, folosindu-se votul lui Ilie Ilașcu, aflat în detenție la Tiraspol în acea perioadă. ”Cabinetul Sturza a fost învestit la a treia tentativă, prin folosirea frauduloasă a votului lui Ilie Ilașcu. Deși toată lumea știa că în celula lui Ilașcu nu intră nimeni, fără acordul serviciilor secrete ruse și transnistrene. E lesne de imaginat cât de liber poate fi votul unui condamnat la moarte, vot, chipurile, adus în plic și considerat ca fiind valabil prin corespondență, deși regulamentul Parlamentului nu prevedea posibilitatea votului prin corespondență”, comentează George Roncea.

Fostul lucrător din cadrul „Obşcestvo drujbî s zarubejnîmi stranami” – Asociaţia de Prietenie cu Ţările Străine şi vicedirector general al Asociaţiei de Comerţ Exterior „Moldex“, de pe lângă Guvernul RSS Moldoveneşti, structuri ale KBG, cum a ajuns premier, prin votul lui Ilașcu, rămas în pușcărie pe mai departe, și-a rezolvat lui însuși situația financiară respectiv şi-a anulat datoriile faţă de stat, în cadrul unei şedinţe a grupului de experţi creat la nivelul Ministerului Economiei, condus de el personal.

Ca premier ”filoromân” a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a îndepărta România de privatizarea S.A „Tirex-petrol” și în general a căutat să blocheze orice fel de avans al capitalului românesc în Moldova, în contextul unei dominații absolute a capitalului rusesc, capitalul care l-a făcut și pe al suto-milionar, pe rețeta oligarhilor KGB-ului.

În plus, Sturza a fost unul din cei care a blocat înregistrarea Mitropoliei Basarabiei. Autorul citează un răspuns al lui Sturza la solicitarea de înregistrare a Mitropoliei pe care o numea ”grupare schismatică”. ”Ceva mai abject și mai ticălos ca formulare nici că se putea. Biserica românească, pe pământ românesc e…schismatică, pentru rahatul ăsta de Sturza”, comentează Roncea.

În 2012 Sturza a primit cadou de la cel mai mare producător de aur din Rusia, Polyus Gold, patronat de un apropiat al cercului evreiesc oligarhic al lui Putin, Mihail Prohorov, o uzină de tratare a aurului şi trei licenţe de explorare în judeţul Maramureş.

Prin Fribourg Investments, fondul său de investiţii Sturza a preluat 49% din capitalul social al companiei Romaltyn Limited, care deţine fabrica de exploatare minieră din Baia Mare, fosta SC Aurul SA.

”Noroc că moldovenii n-au aur, doar castraveți și vin, dar și astea-s bune pentru ruși, plus ceva miliarde de ciordit s-or mai găsi, acum chiar că au omul potrivit la locul potrivit, doar nu degeaba s-a antrenat el la banca generalului sovietic Voronin”, concluzionează jurnalistul român George Roncea.

sursa: Democracy.MD

You may also like

Comments are closed.

By